BoğaİkizlerMerkür30 Nisan Merkür İkizler Burcunda; Zihin oyunları!

Nisan 29, 20222
merkür retrosu

Merkür İkizler seyrine hazır mıyız? 11 Nisandan bu yana, Merkür Boğa burcu seyriyle, zihinsel olarak dinlendik, güvenlik arayışında olduk. 30 Nisan itibarıyla Merkür, yöneticisi olduğu İkizler burcunda seyahate başlayacak. İletişim trafiğimiz artıyor derken, 9 Mayıs tarihinde retroya gireceği için yavaşlayacak. 11 Mayıs tarihinde Retro yaparak, 23 Mayıs tarihinde Boğa burcuna geçiş yapacak. 2 Hazirana geldiğimizde retrodan çıkacağı için durağan olacak, 4 Haziran tarihinde Boğa burcunun 26 derecesinde retroyu tamamlayarak ileri hareket edecek. 13 Haziranda ise tekrar İkizler burcunda seyahatine başlayacak, 5 Temmuza kadar burada olacak. Kafamız oldukça karışacak.

Diğer gezegenler de Retro yapıyor ancak, retrosu ile en popüler gezegen Merkür. Retro astrolojik olarak geri hareket demek. Ancak hiçbir gezegen geri hareket etmez. Sadece yavaşlar ve Dünya’dan bakıldığında geri gidiyormuş izlenimi verir. Merkür retrosu yaklaşık 20-24 gün sürer, ortalama yılda üç ya da dört kez Retro yapar.

 

Retrodan Önce Merkür İkizler Seyri

 

Merkür, İkizler seyrine hareketli bir gündemle başlıyor. Aynı gün Boğa Burcunda Güneş Tutulması (yeniay) gerçekleşecek. Tutulmalar hayatımıza daha çok etki ettiği için Merkür İkizler seyri oldukça önemli. Üstelik retroya hazırlanan İkizler seyri, iletişim trafiğinin artacağı bir dönem ve her şeyi gözden geçireceğimiz, değişim ve dönüşümlere ayak uyduracağımız bir dönem. Retroya ve Boğa geçişine kadar işlerimizi halledelim.

Merkür İkizler seyri ilişkilerde etkin iletişim kuracağımıza vurgu yapıyor. Ailemizle, sevdiklerimizle hoşsohbet edeceğimiz ortamlarda bulunmaktan keyif alacağımız dönemler. Üstelik tam da Ramazan Bayramına denk gelmesi çok güzel. İki yıldır pandemi nedeni bayram ziyaretlerini ertelemiştik. Şimdi telafi etme zamanı.

İlişkilerde diplomatik, uzlaşmacı, arabulucu ve dostane tavırlar sergileyeceğiz. Küsleri barıştıracak, geçmişte yaşanan sorunlara çözüm üreteceğiz. Önemli kararlarımızı alırken objektif olacağız. Araştırmalarımız için uygun bir zaman dilimi. Konsantrasyon gücümüz çok yüksek. Ayrıca insan doğasını iyi anlayacağımız, insanca yaşamaya daha çok önem vereceğimiz bu dönemde hayata daha geniş bir perspektiften bakacağız. Yardımseverlik, hak, adalet ve hukuk konularına daha duyarlı olacağız. Aynı zamanda düşünce kalıplarını dönüştürebileceğimiz, değişime hazır olacağımız bir süreç. Konsantrasyon gücümüz, sanat ve yaratıcılık konularında da bizi destekleyecek.

Gölgesinde ise kendimizi kaygılı ve karamsar hissedebiliriz. Eleştirinin dozunu kaçırabilir, ön yargılı davranmaya eğilimli olabiliriz.

Sağlıkta, depresyon ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik sorunlar; öğrenme, iletişim, konuşma, duyma, sinir sistemi ve akciğer sorunları getirebilir. Her zamanki gibi doktor kontrollerimizi ihmal etmemekte fayda var.

 

Merkür İkizler Retro Dönemi ve Boğa Burcuna Geçiş

 

9 Mayıs tarihinde yavaşlayıp 11 Mayıs tarihinde İkizler burcunda Retro yapacağı için, iletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar, elektronik aletlerin bozulması, eğitim ve sınavlarda zorluklar, gecikmeler, kardeşler arasında iletişim problemleri görülebilecek. Merkür İkizler seyrinin odak noktası etkin iletişim kurmaktı. Dolayısı ile bu dönemde kurduğumuz köprüleri yıkmayalım. Eski sevgililer geri dönmek isteyebilir. Geçmişte yarım bıraktığımız, unuttuğumuz ya da yapmak istemediğimiz işler bitirmemiz için önümüze gelebilir. Tamamlamak için fırsatları değerlendirmekte fayda var.

23 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde Merkür Boğa burcuda retrosuna devam edecek. Güvenlik arayışımız gündem olacak. Yoğun iletişim trafiğinin yaşandığı İkizler seyrinde bir takım aksaklıklar ve yanlış anlaşılmalar yaşandıysa, durup düşünmek, gözden geçirmek için fırsatımız olacak. Yine Boğa gibi sağlam adım atmak, iki düşünüp bir konuşmak isteyeceğiz. Yavaşlıyoruz.

 

Retrodan Sonra Merkür İkizler Seyri

 

Merkür İkizler seyri 5 Temmuza kadar devam edecek. Boğa burcunda dinlendik, güvenlik arayışımızı sağlayabildiğimiz kadar sağladık, durduk, düşündük, düşünce hızımız yavaşladı. Bazı aksaklıklar da oldu. Ancak sabrımız sağlam olduğu için üstesinden geldik.

Nihayet Merkür İkizler seyri tüm hızıyla hayatımıza canlılık getirecek. İletişim trafiğimiz artacak. İkili ve sosyal ilişkilerde etkin iletişim kurmak yine gündemimiz olacak. Konsantrasyonumuz ve motivasyonumuz yükseliyor. Değişime ve yeniliklere açık olacağımız bir dönem. Düşünce kalıplarını dönüştürerek ilerleyeceğiz. Aydınlanacağız. Gölgesinde hayır diyemeyen, fazla politik ve samimiyetsiz olarak algılanabiliriz. Yüzeysel düşünmeye yatkınız. Hatalı kararlar alabiliriz. Yeterince analiz etmeden, iyice düşünmeden hızlı kararlar almaktan kaçınalım.

Sağlıkta ise yine akciğer, sinir sistemi, tiroitle ilgili hastalıklar, duyma, işitme, ve konuşma ile ilgili sorunlar tetiklenebilir.

Yoğun ve farklı düşünce kalıplarıyla düşündüğümüz Merkür İkizler seyri bizi bekliyor. Hızlı düşünürken, birden yavaşlıyor, aksaklıklarla karşılaşıyor, sonra sağlam adımlar atıp ardından hızlanıyoruz… Kafalar çok karışabilir. Biz yine de geçişe damga vuran temaya tutunalım. Keyif alacağımız, etkin iletişim kuracağımız dönemi sevgiyle karşılayalım. En güzel bayram insanın sevdikleriyle bir arada geçirdiği bayramdır…

 

Sevgiler…

Yasemin YILDIZ

2 comments

  • Elif

    Nisan 29, 2022 at 12:28 pm

    Tek kelime ile H A R İ K A .
    Öğrencileriniz çok şanslı ki sizden eğitim aldıkları için.. Sizi ve öğrenciniz Yasemin Yıldız’ ı kutluyorum

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://mldjoplulasd.i.optimole.com/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/https://www.ozlemsomuncu.com/wp-content/uploads/footer-gezegenler.png

Takip Et

© Copyright 2021 | Tüm Hakları Saklıdır, Tasarım ve Dizayn: Gurur TOMUR 

İptal ve İade