MakaleAstroloji de Evlilik Göstergeleri

Ağustos 14, 20228
evlilik göstergeleri

Astrolojide büyük bir karmaşaya ve paniğe neden olan evlilik ve aşk göstergelerini elbette kısaca konuşmak çok mümkün olmasa da meraklılarına genel hatlarıyla bilgi vereceğini düşündüğüm bu yazıyı yazmak istedim. Son yıllarda astrolojiye ilgi giderek artıyor, bu da her alanda olduğu gibi yüzeysel bilgilerin yayılmasına neden oluyor. Sosyal medya aracılığıyla pek çok iyi astroloğa ulaşabileceğiniz gibi, ağzımızı açık bırakacak inanılmaz yazılara da ulaşıyoruz. Haliyle bu bilgi kirliliği de bireysel olarak endişelere kapı aralıyor.

Doğum haritası yorumlarken, genel bazı kuralları kullanırız ama olayları ve vaatleri görebilmek için detaya girmemiz gerekir.

Doğum haritamızda ilişkilerimizi anlayabilmek için güneş, ay, mars ve Venüs’ümüzü iyi anlayabilmemiz gerekir. Güneşimiz, kişiliğimizi, kimliğimizi, egomuzu ifade ederken aynı zamanda baba ve olgun eş arketipini ifade eder. Özellikle kadın haritaları için evlenmeyi seçeceği ve karşısına çıkacak eril prensibi anlamak, güneşi anlamaktan geçiyor. Ay ise nasıl sevdiğin, nasıl bağ kurduğun ve duygularınla ilişkilidir. Arketip olarak anneyi temsil eder ve annemiz bizim bu hayatta bağ kurduğumuz ilk kişidir. Eğer annemiz, biz doğduğumuzda bizimle sağlıklı ilişkiler kurabildiyse biz de sağlıklı ilişkiler kurabilmeye yatkınızdır! Ay özellikle erkek haritalarında venüsle birlikte çekilecekleri kadın tarzını işaret eder. Diğer taraftan venüs sevgiyi nasıl verdiğimizi, sevgi lisanımızı, mars ise arzu ve isteklerimizi, libidomuzu gösterir. Burada ki önemli husus güneşin, ayın, venüs ve mars’ın burç olarak tek başına bir şey ifade etmediği! yerleştiği ev ve özellikle kolektif gezegenlerden aldığı açılarla birlikte değerlendirilmeliyiz.

Örneğin güneş burcu oğlak uranüsle kavuşumda bir kadın oğlak sağlamlığıyla hareket ediyor olsa da kendi özgürlüğüne düşkündür ve yine kendisi gibi ona alan tanıyan çalışkan biriyle birlikte olmak isteyecektir. Güneşi ikizler ve satürn kavuşumlu bir kadın ise iletişim odaklı, meraklı ve heyecanlı olduğu kadar satürn!ün etkisiyle çapkın olmak yerine sağlam ilişkileri tercih eden biridir ve dolayısıyla belki de kendisinden olgun yada yaşça büyük (satürn), entelektüel (ikizler) bir erkekten etkilenecektir. Aynı şekilde Venüs’ü boğa olan bir erkek sevgisini dokunarak gösterdiği kadar, dokunsal, cinsel olarak istekli bir kadından hoşlanabilir. Örneğin bu venüs Neptün’den kare açı alıyorsa karşısındaki kadından romantizm beklentisi olduğu kadar, olumsuz durumlarda aldatma ve aldatılmalara da maruz kalabilir. Bir kadın haritasında mars akrep olduğu durumda libidosu yüksek, cinselliği bütünleşmek arzusuyla yaşayan bir kadın görürüz ama bu mars eğer satürnle kavuşumdaysa bu isteği içinde bulunduğu toplumsal kurallar nedeniyle ortaya koyamaz. Hayatına arzulu bir erkeği aldığı gibi ona kural ve kısıtlamalar koyan birini seçebilir!

Buraya kadar olan kısımda bizim nasıl bir ilişki seçtiğimizi gördük… Bu bilgiler ışığında evlilikle ilgili detayları nasıl göreceğimize bakalım.

7 ev evlilikleri ve her türlü ikili ilişkileri ifade eder

Doğum haritamızda evliliği temsil eden ev 7. evimizdir. Burayı hangi burcun kestiği ve yönetici gezegeni, buraya yerleşmiş olan gezegenler, evliliğin nasıl geçeceğini, eşin işini, yaşını, ilişki tipini gösteren bilgiler içerir. Klasik ve detaylara girmeden okuduğunuz pek çok yorumda yanlış değil ama eksik olan şu yorumları görürüz. “7. eve yerleşmiş Neptün sanatçı bir eş verebilir, satürn geç evlilik veriri yada kişi evlenmeyebilir, Uranüs birden fazla evlilik getirebilir.”

7. evimizi incelerken önce bu evi hangi burcun kestiğine bakıyoruz. Bu burç bize aynalık edecek partnerin tutumuyla ilgili bilgiler içeriyor. Örneğin yükselen yengeçsiniz ve 7. evinizi oğlak burcu kesiyor. Sizin duygusal, hassas doğanızın aksine duygularını göstermekten kaçınan bir evliliğiniz olabilir. İkinci adımda bu evi kesen burcun yönetici gezegeni, biraz önceki örnekten devam edersek, oğlak burcunu satürn yönetir. Satürn bize normal şartlarda gecikmeden bahseder. Kişiye geç evlenebilirsin yorumu yapabiliriz ama acele etmeyelim derim 🙂 satürn hangi burca yerleşmiş örneğin koç burcunda, öyleyse erken, hızlı ve aceleyle yapılmış bir evlilik getirebilir. Tam tersi bakalım satürn balık burcunda olsun değişken bir enerji görüyoruz, o zaman bu kişi birden fazla evlilik yaşayabilir mi? burada ay burcunun değişken bir burçta olup olmadığına göz atıyoruz, eğer değilse birden fazla evlilik yapabilirsin yorumu yapamayız!

Başka bir örnek üzerinden gidelim. Kişi yükselen yay ve 7. evini ikizler burcu kesiyor. İlk bakışta değişken burca yerleşmiş bir 7. ev birden fazla evlilik işareti mi diye sorduruyor? Burada ikizler teması evlilik için sohbet ve iletişim önemli olduğunu işaret ediyor. Yönetici gezegen Merkür’e bakmadan yorum yapmıyoruz! Merkür 2. eve oğlak burcuna yerleşmiş olsun. Hem 2. ev (boğa) hem de oğlak burcu düzeni kolay kolay yıkmak istemeyen iki burçtur. Emin olmak için açılarına göz atarız eğer olumsuz açıları yoksa ve kişinin ay burcu da değişken bir burçta değilse kişi bir evlilik yapabilir. Burada çok karmaşık bir şeyden bahsettiğimin farkındayım ancak doğum haritası hiç bir durumda bir gösterge ile okunmaz!

Burada burçların doğasını hatırlayalım;

İkizler, yay, balık ve başak burçları değişkendir, boğa, aslan ve kova, akrep burçları sabittir. Koç, yengeç, terazi ve oğlak burçları öncüdür.

Sizin de duyduğunuzda endişe duyduğunuz bir bilgi varsa bu postun altına yazabilirsiniz. Biz de böylece farklı kombinasyonlarla farklı yorumlara gidebileceğimizi konuşmuş olalım.

Sevgiyle…

8 comments

  • Yasemin

    Ağustos 15, 2022 at 5:09 am

    Elinize sağlık ☺️

    Reply

  • Nil

    Ağustos 16, 2022 at 11:29 am

    Çok şahane bir yazı olmuş hocam, kaleminize sağlık 🙂

    Reply

    • Kübra

      Nisan 21, 2024 at 3:24 pm

      7.evim ikizler ve gezegen yok. Ay burcum yay 1. Evde ve orda da gezegen yok. Birden fazla evlilik anlamı tasir mi? Doğum haritası her zaman doğru çıkar mı? 2 evlilik gözüken bir haritada 1 evlilik yapmak mumkun mu

      Reply

      • Özlem Somuncu

        Nisan 21, 2024 at 10:39 pm

        Kübra hanımcım astroloji 13 ayı geçmiş ilişkileri evlilik gibi değerlendirebilir. Akit bazen mantık yoluyla bazen duygusal olabiliyor. Ayrıca irade çok kıymetlidir, olaylar karşısında tepkilerimiz çok önemli, hayatınızı şekillendirmek seçimlerinizi bilinçli ve farkındalıkla yapmak çok başka senaryolara götürebilir. Hiç endişe etmeyin ayrıca 7. ev yöneticiniz merkür sabit bir burç ve evdeyse, ay burcunuz satürn gibi gezegenlerden majör açılar alıyorsa yorumumuz değişir. Değişken duygular fakat uzun süren ilişkiler git geller bile denilebilir.

        Reply

  • Esra

    Nisan 25, 2024 at 2:43 pm

    Merhaba 7. evim 17° Yengeç 29′ 16″ ……..Ay 00° Aslan 16′ 45″ 7.ev bu ne anlama geliyor?

    Reply

    • Özlem Somuncu

      Nisan 26, 2024 at 8:44 pm

      Mevcut düzeninizi korumayı istersiniz, ilişkilerde ve evlilikte güvenli olmak istersiniz Esra hanımcım. Ayınız 8 evdeyse krize rağmen ilişkide kalmayı seçebilirsiniz. Elbette haritanıza bütün olarak bakmak daha doğru yorum yapmayı sağlar.
      Sevgiler

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://mldjoplulasd.i.optimole.com/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/https://www.ozlemsomuncu.com/wp-content/uploads/footer-gezegenler.png

Takip Et

© Copyright 2021 | Tüm Hakları Saklıdır, Tasarım ve Dizayn: Gurur TOMUR 

İptal ve İade