MakaleTürkiye2023 Bahar ekinoksu & İngress harita ve ülke gündemi

Mart 6, 20231
bahar ekinoksu, burçlar, ülke, 2023 ülke gündemi, siyaset
3

Tropikal Zodyak’ı mevsimsel döngülerle hesap eder, ele alırız. Güneş’in mevsimleri oluşturan döngüleri içeresinde, ilkbahar doğanın en coşkulu, en neşe getireni ve en umut ettiren başlangıcını temsil eder.

Her yıl 20 veya 21 Martta, Güneş 0 ⁰ Koç burcuna girdiği anda oluşan haritaya ingress harita deriz. İngress “girmek, giriş” anlamına gelen bir kelimedir. Güneşin koç burcuna girdiği anın haritası baz alınarak hesaplanan bu harita, astrolojide o yılın başlangıcı kabul edilir. Haritada ülkenin başkenti baz alınır. Aynı harita sonbahar da güneş 0 ⁰ Terazi burcuna girdiğinde de hesaplanır. Buna da sonbahar ekinoksu & ingress harita denir.

Güneş Koç burcuna girdiği anda ilk Yeniay; (Koç zodyağın ilk burcu yaşamın başlangıcını ifade eder) gelecek bir sene yaşanabilecek bütün gelişmelerin ana konularının açıklandığını düşünürüz. Diğer taraftan 6 aylık sürecin nasıl geçeceğine dair derin analizler yapma fırsatı verir.

Genel etkiler…

20 Mart ingress haritamıza göz attığımda Ay’ın balık burcunda ve 18 dereceye yerleştiğini görüyorum. Asc (yükselen) yay, mc başak burcuna yerleşmiş. Yılın teması 2022 de olduğu gibi değişken şartlarda ve istikrarsız! Yönetici gezegen jüpiter koç burcunda ve chiron ve vesta ile kavuşumda. Değişken bu süreç her şeye rağmen cesur, heyecanlı, hızlı ve agresif bir dönemin olacağını gösteriyor! Zira ateş elementi de oldukça yüksek o nedenle sesler fazlasıyla yükselebilir.

Halkı temsil eden ay balzamik fazda, uranüse sekstil! Kurban bilinci hat safhada. Zorlu deneyimler içinde kendimizi şanssız, bahtsız ve depresif hissediyoruz. Çölde kutup ayısı misali! Diğer taraftan hatırlatmadan geçemeyeceğim, balzamik faz zor olsa da yeniden başlamak üzere sonlanma evresini temsil eder. Tıpkı bir tohumun toprağın altında yeniden yeşermeye hazırlanan sancılı süreci gibi! Biraz zorlandığında yeteneklerini ortaya çıkaran, önüne fırsatlar çıktığında hareket edebilen!

Ay ingress haritada 8. evi yönettiği için mağduriyetin özellikle maddi konularla ilgili olacağını söyleyebiliriz. Krediler, borçlar, vergiler, icralar ve maalesef ölümler…

Önümüzdeki 6 ay dünya sorgulama içinde! ruhsal farkındalık zamanı!

Güneş haritanın 4. evinde. Bu alan mundane astrolojide köklerimizi temsil eder. Araziler, tarım, ülkenin toprakları önem kazanabilir. Ev ve konut fiyatları tavan! beslenme, tarım, gıda sektörü aynı biçimde krizde! Sadece ekonomik değil, aynı zamanda toprak verimsiz!

Diğer taraftan muhalefetin bu yıl önemli bir pozisyon edineceği görünüyor. Güneşin hemen yanında merkür yer alıyor, merkür genç nüfusu temsil eder. Muhalefet lideri, genç nüfusu ve medyayı yanına almış görünüyor.

Ancak Neptün’de güneşe çok yakın! olmayacak vaatler, gerçekçi olmayan söylemler havada uçuşabilir.

“Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış”

Yılın genelinde geçen yıla oranla çocuk yapma maksatlı evlenmede artış olabilir. Karmik ilişkiler artabilir. 9 evi yöneten güneş gizli yurt dışı konularını, hukuki konuları, din ve ibadet alanlarını, yabancıları, eğitim konularını gündeme taşıyabilir. Bu konular masaya yatırılarak, kökenine inilebilir. Özellikle devlet liderlerinin hukukla başı derde girebilir.

Venüs 5 evdeki yerleşimi çocuklar, gençler ve sanatçıları gündeme taşıyabilir. Özellikle de plutona karesi bu konularda ortaya çıkabilecek krizleri, her şeye rağmen örgütlenebilmeyi ifade ediyor. Geçtiğimiz yıllarda gençlerin, örgütlenerek sokaklara çıktığını görmüştük. Önümüzdeki 6 ay tacize uğrayanların güçlü mücadelelerini göreceğiz. Maalesef çocuk ve genç nüfusun kaybı, düşük ve ölüm haberleri olabilir. Diğer taraftan evlenme ve boşanma oranlarında artış olabilir! Avukat ve hakimler her bakımdan bu yıl çok çalışabilir.

 

Ülkemiz özelinde…

İngress haritayı Türkiye haritası üzerinde değerlendirdiğimizde 10. evde koç stelyumu görüyoruz.

Venüs haritanın 11. evinde kadınlar ve evlilikler görünür olabilir. Kadın sivil toplum kuruluşları aktif rol alabilir.

11. ev ittifakları anlattığı için ülkemiz genelinde kadın liderlerin ön plana çıktığı ittifaklar, organizasyon ve yapılar gündemde olabilir. Sürecin kolay ilerlemeyeceğini belirtmem gerekir. Juno ve kuzey ay düğümünün Venüs’e eşlik etmesi bu sürecin kadersel olduğunu gösteriyor! Zira bu etkileşim ülke liderini temsil eden güneşin tam karşısında yer alıyor.

Ekonomik şartlar ilişkilerde sıkıntıya yol açabilir. Ülkemizin 8. evinde seyahatine başlayan Plüton borçlar, krediler, vergilerle ilgili konularda zorlu durumların olabileceği gösteriyor. Venüs ve natal güneşin Plüton’a karesi ekonomik krizin giderek büyüyeceğinin göstergesi!

Bu ev ulusal borçlar, vergiler, dış ülkelere ödenen krediler, bankalar, miras konuları, sigorta ve sigorta şirketleri, emeklilik primleri ve maaşları, icralarla ilişkilidir. Zira bu evin yöneticisi Satürn 24 derece terazi ile bu yılın tutulmalarından payını alacak! EYT tartışmaları bütçe sorunuyla birlikte devam edebilir.

10. ev, ülkelerin hükümetleridir, devlet, iktidar partisi, ulusal prestij, ülkenin dış dünyaya gösterdiği tepkileri içerir dolayısıyla koç stelyumu savaşçı bir üslubu, seslerin yükselmesini, tansiyonun bir türlü düşemeyeceğini işaret ediyor. Üstelik bu durum halkada sirayet ediyor! Mars 12. evde. Bu alan tüm gizli örgütleri, casusluk işlerini, derin devleti ifade eder. Önümüzdeki 6 ay her bakımdan gizli işlerin döndüğü bir süreç olabilir. Ay’ın üzerindeki mars neptün karesi “aldatıldık, aldatıldık dünya böyle değil!” dedirtebilir.

Zira mars o tarihlerde hala denklinasyon dışı…

Hastaneler, ceza evleri, ıslah evleri, bakım evleri ve huzur evleri gibi yerlerle ilgili spekülasyonlar olabilir.

İngress jüpiter ise evrensel para göstergesi Venüs’e geçtiğimiz yıl ki kadar güzel açılar yapmıyor. Aksine aversiyonla parasal krizlerin devam edeceğini gösteriyor. Vesta jüpiter kavuşumu aile ekonomisindeki hızlı tüketime, liderler kadar yatkın olduğunu gösteriyor.

Jüpiter ve vesta natal chiron üstünde ülkede alternatif tıbbın ilerleyebileceğine, şifacıların, sağlıkçıların desteklenebileceğine işaret ediyor. Aile hekimliğinde düzenlemelere gidilebilir.

Yaşlı ve emekliler bu dönemde tutulmalarında sert etkileriyle unutulabilir. Zor durumda kalabilir! Yaşlı ölümleri artabilir. Ayrıca yaşlıların aksine gençler arasında öfkeli davranışlar söz konusu olabilir. İntihara oranlarında artış olabilir!

İngress ay, 10 evde balık burcunda ve balzamik fazda! ülkemiz haritasının venüs ve Jüpiter’ine üçgen açı yapıyor. Venüs ve jüpiter ise evrensel para göstergeleri. İktidar önümüzdeki 6 ay içinde ekonomik anlamda ayakta kalmayı başarabilir. Aynı ay natal aya kare yaptığı için halk bunu başaramayacak!

Satürn devlet kurumları, bürokrasi ile ilgili, bürokratlar ile ilgilidir. Diğer taraftan dış ticaret, turizm, akademik ve hukuki konuları da ifade eder. Satürn balık geçişiyle bu alanda sıkışma ve daralmaları ifade ederken, önemli bazı bürokratların görevden alınması gündeme gelebilir. İngress Satürn’ün ülkemiz haritasının güney ay düğümü üzerinde olması nedeniyle bizi karmik bazı deneyimlere çekebilir. Din ve inanç vurgusu artabilir, dramatik ve zorlu deneyimler içinde kaybolabiliriz. Ayrıca alkol tüketimi artarken, bağımlılıklar dikkat çekici bir boyut alabilir.

 

Bahar neşe, umut ve huzur getirsin…

Sevgi ve farkındalıkla

1 comments

  • Yasemin

    Mart 6, 2023 at 6:44 pm

    Önemli detaylar 🤍

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://mldjoplulasd.i.optimole.com/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/https://www.ozlemsomuncu.com/wp-content/uploads/footer-gezegenler.png

Takip Et

© Copyright 2021 | Tüm Hakları Saklıdır, Tasarım ve Dizayn: Gurur TOMUR 

İptal ve İade