BasındaTemmuzKabullenmek!

Temmuz 4, 20210
temmuz burçlar

İki tutulmayı geride bıraktığımız güçlü bir aya giriş yapıyoruz. Temmuz ayı bol aile, kökler, sevdiklerimiz, vatan, milliyet, akrabalar gibi konuları gündemimiz de tutacak. Duygusal yanlarımızın daha ağır bastığı bir o kadar da o duygular için cesurca savaşabileceğimiz bir yengeç yeni ayı yaşayacağız. Kızgınlık, kırgınlık ve gözyaşlarının hakim olacağı bugünlerde müziğin en büyük yoldaşımız olacağını söyleyebilirim.

Temmuz ayının ilk günlerinde bir süredir vurguladığım satürn uranüs karesine marsta eşlik etmeye başlayacak. Dolayısıyla baskının karşısında egoların konuştuğu, gücün ve ani patlamaların dile geldiği bir kaç gün geçirebiliriz. Burada herkesin aslında bizim bir aynamız olduğunu görmek, karşımızdaki insanların aslında bize kendimize ait bir yönümüzü gösterdiklerini bilmek bizi birbirimize bağlayabilir.

Bu süreci yönetebilenler için ne mutlu, yönetemeyenler içinse bir aylığın ve kopuşun başlangıcı olabilir!

Gökyüzünde venüs’ ün de aslan burcuna geçmesiyle ateş elementinde artış olacak, aslan burcu eğlence, hayatın keyifli yönleri, sanat, yaratıcı çalışmalarla ilgili daha iyi günlerin bizimle olacağına işaret ediyor. İçsel kırgınlıklarımızı yönetebilirsek zorlu enerjileri dönüştürebiliriz.

13-14 temmuz tarihleri arasında ilişkilerle beraber piyasalarda değişken durumlar yaşayabiliriz. Paranın değer kaybı ülkemiz açısından zorlayıcı olabilir. Altın, gümüş ve elektronik paraya yatırım yapanlar için fırsatlar olabilir.

Diğer taraftan yengeç teması milliyetçi duyguları açığa çıkarabilir…

İş hayatı ve çalışma koşullarıyla ilgili değişimler, ev, şehir değişiklikleri, deniz aşırı seyahatler gündeme gelebilir. 14-19 Temmuz civarında güneş pluton karşıtlı gücü elde tutma, zorba davranışlara maruz kalma, dürtüsel patlamalara neden olabilir. Bu tarihlerde özellikle yaratıcı çalışmalar yapmak çok iyi gelecektir.

21- 22 temmuz civarı venüs’ ün başak burcuna geçmeden yaklaşan jüpiter karşıtlığı abartılı tavırlar sergilememize, harcamalarımızda ölçüsüz davranışlara neden olabilir. Güneşinde aslan burcuna geçtiği bu günlerde egonun egoizm boyutuna ulaşmaması adına dikkatli olmakta fayda var. Platonik aşklar, zorlayıcı duygular bize bütünün bir parçası olduğumuzu hatırlatabilir.

Ayı 24 temmuzda gerçekleşecek kova dolunayı ile kapatacağız. Kova insanlığı kolektifi, geniş kitleleri düşünmek, biz olabilmekle ilişkilidir. Yengeç burcunun aksine duygularından uzaklaşma, teorik düzeyde ilerleme, akılcı, bilimsel bakabilmeyi ifade eder. Bu anlamda duygusal temaların biraz daha analitik biçimde ele alınması zamanına işaret ediyor…

Dolunaylar bir sürecin bitmesi bir başkasının başlamasını ifade eder ancak te anlamı da bu değildir. Eşitlik, adalet, ilişkilerde denge kurabilmeyi ifade eder. Artık sürecin olgunlaştığı emek verdiğimiz şeylerin bir bir toplandığı süreçleri ifade eder. Kova dolunayı haritanın ilişkiler evinde gerçekleşeceği için boğazımıza kadar boğulduğumuz o duygusallıktan çıkarak sınırlarımızı aşmamız prometeus gibi bilgiye erişmemiz ve bunu başkalarıyla da paylaşabilmemizi sağlayabilir. Büyük bir aydınlanma, olaylar karşısında tarafsız bakabilme, hayatımıza yeni kural ve düzenlemeler getirebilme, özgürlüğümüz için savaşabilme gücü bulabiliriz.

Bu ay özellikle sıcaklarında artışıyla gökyüzündeki aslan vurgusu kalp sağlığımıza dikkat çekiyor…

Kova dolunayı ile yeni başlangıçlar, anlaşma ve sözleşmeleri ve maalesef toplumsal olayları gündeme getirebilir…

Sevgi ve sağlıkla…

İlk olarak İzmir Yankıda yayınlanmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://mldjoplulasd.i.optimole.com/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/https://www.ozlemsomuncu.com/wp-content/uploads/footer-gezegenler.png

Takip Et

© Copyright 2021 | Tüm Hakları Saklıdır, Tasarım ve Dizayn: Gurur TOMUR 

İptal ve İade